Pokažite svoj čvrst stomak sa puno samopouzdanja

Borite se sa suvišnim masnim naslagama u predelu stomaka? Da li vam je nakon porođaja stomak ostao opušten? Voleli biste da zasijate u omiljenom bikiniju? Zauvek kažite zbogom svom neprivlačnom stomaku i uz puno samopouzdanje svima pokažite svoj čvrst i seksi stomak!  Kombinacijom uravnotežene ishrane, pravilnih vežbi i dobrih saveta doći ćete do željenog rezultata.

Ako želite sa ponosom da istaknete svoj vitki struk i zategnut stomak moraćete u to uložiti malo truda. Redovno vežbanje je preduslov da vaš stomak bude čvrst i lepo oblikovan. Obični trbušnjaci su efikasni, ali i suviše naporni i opterećujući za kičmu i vrat. Ako ne volite odlaske u fitnes centre, obezbedite sebi kod kuće fitnes sprave i rekvizite koji će vam pomoći kod izvođenja pravilnih i efikasnih vežbi.

Predlažemo vam upotrebu Ab Rocket sprave koja je oduševila mnoge korisnike. Jačajte stomačne mišiće i uz redovnu upotrebu Ab Rocket-a se zauvek oslobodite suvišnih masnih naslaga na struku.

 • Maja iz Inđije:

„Vežbala sam samo 5 minuta svaki dan i nakon 14 dana već su vidljivi rezultati. Neverovatno!“

Ab Rocket je specifičan po naslonu za leđa koji je obložen sunđerom i podesiv obzirom na visinu.

Anita iz Beograda se takođe odlučila za Ab Rocket:
„Čini mi se odličan i zbog činjenice što se prilagođava različitim vežbačima, u porodici ga podešavamo kako kome odgovara, a dok vežbam moj vrat ne trpi opterećenje.“

 • Senka, Leskovac:

„U toku vežbanja sam osetila kako me masira. Valjci od sunđera su toliko udobni da su me zapravo opustili, a ipak sam vežbala. Osećam se odlično!“

Pravilno izvođenje vežbi za stomak od velikog je značaja

Za razliku od klasičnih trbušnjaka – vežbe možete uraditi i tako da dok se podižete i spuštate telo ima potporu u predelu kičme i vrata. U suprotnom može se desiti da sebi nanesete više štete nego koristi i trpite bolove u predelu vrata i kičme.

Takođe, od velikog značaja za uspeh vežbanja je pravilno disanje. Pre podizanja udahnite, a kada se podižete izdahnite vazduh. Prilikom spuštanja, uvek udišete. Nipošto ne savijajte vrat!

Vežbe radite tri puta nedeljno, najbolje svaki drugi dan. Koliko ponavljanja vam je potrebno? Osnovno pravilo je: ne preterujte… Mada to ne znači da se ne morate truditi da uradite više vežbi. Predlažemo vam da broj ponavljanja redovno zapisujete i svaki dan povećavate broj trbušnjaka u svakoj seriji za 3-5.

Svakako ne smemo zaboraviti ni na pravilnu ishranu. Ovde važi nekoliko osnovnih pravila kojih se morate pridržavati, ako želite da postignete zacrtane ciljeve.

Ne dozvolite da vas zavede primamljiva ambalaža

Kupovanje hrane sa oznakom „dijetetski proizvod“, „manje kalorija“, „manje masti“, „manje ugljenih hidrata“, „bez šećera“… je često ulazak u začarani krug. I pored obećanja koja te namirnice daju na pakovanju, realnost je ipak nešto sasvim drugo.

Pitate se zašto? Hrana sa manje ugljenih hidrata i bez šećera zapravo sadrži veštačke zaslađivače, šećerni alkohol i ostale dodatke koji narušavaju hormonsku ravnotežu, a to prouzrokuje da vaše telo počinje samo od sebe da skladišti masnoću.

Za vitku liniju i lep izgled nisu presudne stroge dijete i potpuno redukovan jelovnik. Ključ do „zdravog duha u zdravom telu“ je umerenost i pravilne navike u ishrani. Kada njih usvojite i dodate im dozu pravilnog vežbanja na(do)gradićete vaše vitko telo privlačnim mišićima.

Osnove zdrave i pravilne ishrane:

 • jedite više manjih obroka dnevno;
 • nikada ne preskačite doručak;
 • jedite što više voća, povrća i vlaknastih namirnica;
 • hranu nemojte pržiti već je kuvajte ili barite;
 • izbegavajte brzu hranu, slane grickalice i gazirana pića;
 • nisu sve masti nepoželjne: jedite manje masti životinjskog porekla, zamenite ih biljnim mastima;
 • unosite puno tečnosti: vodu ili nezaslađen čaj (najmanje 2 litre dnevno);
 • nemojte jesti nakon 19 časova jer je varenje hrane u kasnim satima usporeno. Ako vam se kasno uveče „javi“ želudac, pojedite neko voće ili običan jogurt.

Stomačni mišići ne služe samo za ukras

Stomačni mišići su od velikog značaja, jer telu pružaju ravnotežu tokom hodanja, učestvuju u disanju, kašljanju, kijanju … i ključni su za  sportske aktivnosti bez obzira da li vežbamo redovno ili samo povremeno.

Iz toga proizilazi sa stomačni mišići:

 • brinu o zdravlju kičme;
 • brinu o stabilnosti našeg tela;
 • koriguju eventualne neusklađenosti snage mišića;
 • poboljšavaju držanje;
 • pomažu boljem opštem funkcionisanju čitavog tela.

Da li vas bole leđa?

Bol u leđima zastupljen je kod većine odraslih osoba, a najčešće se javlja u lumbalnom predelu, vratu i predelu lopatica.
Uzroci bolova su različiti:

 • istrošene pločice između pršljenova;
 • loše držanje tela dok hodate, sedite i ležite;
 • višak kilograma;
 • prenaporne fizičke i/ili psihičke aktivnosti;
 • nedostatak treninga mišića.

Kičma je „nosač“ čitavog skeleta ljudskog tela, obzirom da se pruža od karlice pa sve do dna lobanje. Kičma traži pravilno vežbanje i stalno održavanje vitalnosti i snage i to čitavom svojom dužinom, kao i mišićima koji je okružuju.

Za zdravlje svoje kičme možete se pobrinuti na više načina:

 1. Pobrinite se da spavate na kvalitetnom dušeku! Svaki čovek čak trećinu svog života provede u krevetu – pa je iz tog razloga dušek veoma bitna stavka za sve nas.
 2. Obratite pažnju na držanje tela. Spavanje na leđima i boku mnogo je zdravije od spavanja na stomaku. Pokušajte da tokom dana izbegnete preterano sedenje.
 3. Jačajte mišiće! Mišići koji se nalaze u okolini kičme moraju biti dovoljno čvrsti i izdržljivi jer u suprotnom može doći do oštećenja i preopterećenja kičmenog stuba.

Jačanjem stomačnih mišića obezbedićete sebi i bolje držanje, vitkiju liniju, lepši izgled i zdraviju kičmu.